WtR i grundsärskola med träningsinriktning

I anslutning till att vår hörselpedagog introducerade TAKK till oss som deltar i Write to Read projektet, berättade Margaretha hur hon arbetar i sin WtR-undervisning i grundsärskola med träningsinriktning. Hon arbetar med sina elever med teckenkommuniktion som stöd i läs- och skrivinlärningen. Margaretha arbetar systematiskt med tecken som stöd, hon kopplar detta till teknik ex i form av bilder på tecken som hon sedan sätter talade ord och ljudande bokstäver till. Det gör hon med stöd av verktyget iPad och av appar.

Margaretha berättar om sin undervisning i Grundsär

Margaretha berättar om sin undervisning på ett sätt som inte går att göra rättvisa  i ett kort blogginlägg  –  mina ord blir tomma i relation till det lärande som faktiskt äger rum… Margaretha kommer skriva ett eget inlägg om hur Write to Read blir i hennes form i den kontext hon arbetar. Jag tänker som Erica Lövgren brukar säga: Att skriva sig till läsning, blir vad vi gör det till.

Precis som jag tidigare velat framhålla brukar vi i vårt arbete gå från delar till helheter, dvs från ljud till helord. Margaretha vänder delvis på arbetsgången och arbetar med sina elever från helheter till delar. En bild, ett tecken, ett ord i relation till tecknet och efter det eventuellt arbeta med ordet nedbrutet i ljud. Vi var många som fick uppleva ett antal ögonblick från Margaretha, hennes kollegors och deras elevers vardag, små ögonblick av under i form av bilder och filmer som visar på arbetet med arbetssättet som får en annan ingång i just detta sammanhang. Dessa kan vi inte dela med oss av på bloggen men  Margaretha kommer att berätta mer om sin undervisning i ett eget inlägg.

Att gå från helheter till delar

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s