Vår community – Telgepedagogernas Ning

I Write to Read projekt har vi haft flera informations- och kommunikationskanaler för olika ingångar vad gäller detsamma. För att informera inom projektet har vi använt kommun mejl i form av gruppmejl. För att kommunicera med varandra har vi använt en socialt nätverk som Resurscentrum driver för pedagoger i vår kommun: Telgepedagogernas Ning. I vårt ning nätverk (läs community) har vi en grupp kallad Write to Read, i vilken alla pedagoger som är med i projektet ska vara medlemmar i. Från nätverket kan jag som projektledare mejla samtliga medlemmar i vår grupp. Via mejlfunktionen i nätverket kan jag på så sätt kommunicera information. Jag kan lägga ut tips, länkar, filmer, tankar…

Write to Read grupp i vårt ningnätverk

Write to Read grupp i vårt ningnätverk

I vårt arbete med exempelvis den litteratur vi läser i projektet (se filken Projektbeskrivning) har vi diskussionstrådar, där alla lägger upp sina kopplingar mellan sin vardag i arbetet och den litteratur som vi läst till ett visst tillfälle. På det viset synliggör vi våra tankar runt ett gemensamt arbete. Vid våra projektträffar har vi haft möjlighet att lägga upp trådar med tankar som föds i våra samtal, för att delge varandra. Vi har även möjlighet att lägga upp material från föreläsningar etc.

Deltagarna i projektet kan få fatt i mig på ett ganska enkelt sätt, då jag oftast är inloggad och kan kommunicera platsoberoende. Deltagarna kan även få fatt i varandra, tispa, lägga ut frågor, hoppas på att få svar eller nya funderingar av andra som deltar i projektet. Aktiviteten i gruppen varierar över tid. För att ge ett exempel på hur det kan se ut i vårt flöde kommer här en ögonblicksbild.

Konversationen lägger jag ut med tillåtelse av Tina och Susanne, som är lärare , de arbetar på två olika skolor i vår kommun och är med i projektet.

Lite senare samma dag…

och en stund efter…

Jag tänker: lärande organisation, kollegialt lärande, att dela med sig, att synliggöra lärprocesser…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s