Vårtecken

Våren har kommit och i år 1 på Soldalaskolan passar vi på att dokumentera vårtecken med hjälp av ”paddorna”. Eleverna fick i par varsin ipad och fotade olika blommor och annat som de hittade. Vi skrev upp vilka elever som hade vilken ipad så att de skulle kunna fortsätta att arbeta med sina bilder.

På ipad-lektionen fick eleverna en kort repetition av hur man importerar bilder till MentalNote. Därefter fick de lägga in de bilder som de fotat och skriva vad bilderna föreställde. De kunde också skriva vad som inte fanns, till exempel att snön hade smält.

Denna enkla övning binder på ett naturligt sätt ihop de olika ämnena, i detta fall svenska och NO. Ipadsen är enkla att ta med ut, och det underlättar integrationen av de olika ämnena. Vi slapp på så sätt att fota med en kamera och sedan skriva ut bilderna. En del elever tycker om att rita, men inte alla, och fotona från NO-lektionen hjälpte dem att komma ihåg vilka vårtecken de hade hittat. De kunde alltså direkt sätta igång med skrivandet när de hade bilderna framför sig och behövde aldrig fundera över vilka vårtecken de hade hittat.

Emmy Swärd

Annonser

One response to “Vårtecken

  1. Ett riktigt bra exempel på hur Ipad faktiskt kan andra saker än en PC

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s