Projektträff 6

Till projektträff nummer 6 var temat specialpedagogik som relaterar till projektet. Alla som nu är en del av projektet skulle ha läst två artiklar ur ”Barn läser och skriver” red av Bjar/Frylmark och reflektioner runt de lästa artiklarna samt kopplingar till vårt arbete i skolan skulle läggas in i vår commnity: Telgepedagogernas ning. Uppgiften som gavs var denna: ”Tankar runt de kapitel du väljer att läsa ska läggas in i diskussionen med samma titel som boken – före den 26 april.”.

"Barn läser och skriver"

Nu har det hänt – alla har varit oerhört engagerade och alla fantastiska kopplingar mellan artiklarna vi läst, tankarna som fästs via tangenterna – lyfter hela projektet till nya höjder. Jag upplever att fler lärare skulle kunna tänka sig att börja blogga om sin reflektioner i relation till proejketet, jag tror vi är redo att ta nästa steg…

På projektträffsdagen den 26 april intog Write to Read projektets lärare SETT-mässan 2012 i Kista med en uppgift under dagen: att vara falkar dvs att ”ha span” på specialpedagogik som relaterar till vårt projekt. Dessa spaningar skulle föras in i vår community under rubriken: ”SETT-mässan den 26 april”.

Det här var uppdraget under SETTmässan

Användaren måste skapa ett användarkonto för att kunna använda appen för spaningar från mässan. Det går bra att mejla spaningarna från Fotobabble till sig själv eller till någon annan. För att dokumentera våra spaningar, använde vi appen Fotobabble. Här kommer länken till appen Fotobabble som är gratis.

När man har ett Fotobabble konto kan man gå in på det och se alla sina alster, de ligger i en rad uppe till höger på skärmen om man använder en dator eller direkt när man kommer in i appen i sin iPad. Tänker att denna app kittar till tanken om enkelhet att dokumentera sitt arbete, dels som minnesstöd dels som stöd i den tidiga läs- & skrivprocessen då en bild och det man läser in i stunden kan användas senare – för att man då kan skriva ned det som lästs in alternativt som minnesstöd för att komma ihåg vad man ex ville skriva om. Martin Ingvar har jag hört tala om att ”tänk 2”, det tar jag fasta på och tänker att i denna app är det egentligen 2 moment man måste kunna: ta ett kort & spela in ljud. Efter det ligger alstret kvar och man kan spela upp innehållet hur många gånger som helst. Ang ”Tänk 2” hakar jag i att ex för många och långa instruktioner i flera led kan vara svåra för en del personer att hålla i minnet – två steg räcker i ex en instruktion. Efter att de två stegen är avklarade kan vi ta två nya instruktioner. I detta fall tänker jag två klick, max tre för att fler skall kunna vara delaktiga i ett lärande sammanhang.

Inne i sitt konto kan man sedan välja om man vill lägga sin presentation någon annanstans som ex så här i en community. Det kan man även  göra med en länk (läs där det står ”Share this Fotobabble), med en kod för att bädda in sitt verk på en sajt eller på en blogg.

Med pekplattor med kamera i högsta hugg myllrade vi ut på Kistamässan och tog intryck av vad som pågår i omvärlden – vi delar med oss av en spaning.
När dagen på SETT-mässan avslutades, avslutades projektträff 6 och för vår del for vi hemåt. Vi tog med oss många möten, nya kontakter, intryck & spaningar att reflektera över. Vi ser fram emot ett SETT 2013!
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s