Tillbakablick…

Under höstterminen 2010 hade Pedagogiskt centrum ett uppdrag att ge en studiedag uppdelat ämnesvis för kommunens alla pedagoger i grundskolan. Ansvaret för ämnet svenska låg på mitt bord (läs: Ulrika Jonson). Efter många funderingar, tankar, möten, telefonsamtal hade vi ett program för ämnet svenska. I programmet fanns rubriken Att Skriva sig till Läsning med föreläsning, workshop och inspiration av Erica Lövgren.

Inspirationen flödade flera pedagoger ville dra ingång arbetet med Att Skriva sig till Läsning (ASL) på en gång…

Om vi blickar tillbaka ett antal år i tiden, så hade tidigare anställda på Skoldatateket i Södertälje närt idén om att få fart på en rörelse i vår kommun med metoden. Veij Holmstöm och Ia Lindberg har bollat ideér runt att få Arne Trageton som föreläsare, när Mona Wiklander fick Guldäpplet aktualiserades tankarna återigen. Skolorna har skaffat fler datorer och talsyntesprogam samt progammet Skolstil har funnits längre som kommunlicenser. Önskan om att komma vidare aktualiserades ännu en gång. Pedagoger från vår kommun gjorde studiebesök med stöd av Ia & Skoldatateket i Nynäshans kommun, andra pedagoger gick på inspirationsöföreläsning i Stockholm med Erica…

Var tiden mogen att dra igång ett kommunövergipande projekt med tankar om att utveckla nya metoder och prova modern teknik i skolans lägre åldrar (Lgr11, kap 1-2) för att hitta ytterligare verktyg för att få fler elever att känna meningsfullhet, språkligkompetens, kompetens i läs- & skrivprocessen under de första skolåren ?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s