Besök på Soldalaskolan

En dag i slutet på augusti besöker jag Soldalaskolans Write to Read pedagoger i åk 1 och åk 2. Vi ses i skolans personalarbetsrum som är ett av de få rummen som inte är transparenta på skolan. Vi trängs runt arbetsborden mellan pärmar och papper med våra iPads. Även på denna skola är skolans lokala nätverk en fråga som kommer upp. Utöver det ägnar vi den gemensamma tiden till att samtala om Lgr11 kopplingar, appar och dess funktion, hur vi lägger till mejlkonton i iPaden, hur lägger vi till gift cards, att synka plattorna är även det en fråga för dagen.

Några av pedagogerna visade och berättade vad de arbetat med i sina klasser. På bilden ovan visar Emmy vad hennes 1:a arbetat med i appen Mental Note.

När vi började visa och berätta kom det flera exempel på vad lärarna har för aktiviteter med klasserna, någon har använt appen Keynote. Några har haft med iPaden ut i skogen i arbetet med tema: Träd och då har de fotat. För att senare, inne i klassrummet skriva till bilderna gemensamt . Då har pedgogerna kopplat iPaden till projektor och på så sätt fått klassinteraktion i skrivandet: att skriva tillsammans.

Tankar om klassbloggar kom upp, det ska bli spännande att se vart det tar vägen och om vi kanske får ett smakprov i en länk här på denna blogg på sikt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s