Augusti 2011

Sommaren på Pedagogiskt centrum innebar förändringar – vi packade, flyttade ut och flyttade in i tillfälliga lokaler. Vi huserar fortfarande i tillfälliga lokaler, vilket gör att alla våra projekt, föreläsningar, utbildningar, workshops, seminarier etc är förlagda till andra platser, andra lokaler och ute på skolenheterna. Bara det är en utmaning för en relativt ung organisation som Pedagogiskt centrum i Södertälje. Allt gjorde att vi hade svårt att ta emot och förvara ex teknik under sommaren. I augusti var det oerhört spännande att se om all litteratur, vilken varit rest noterad, teknik som kom i omgångar verkligen var inom räckhåll…

Tisdagen den 9 augusti 2011 startade Södertäljes lärare sin arbetstermin och vi hade Kick Off för Write to Read projektet.

Sista tekniken som skulle ut till den tredje skolan var uppmärkt och på plats, litteraturen avbockad och framlagd, plus en extra bok ”Spökägget”. Lösen till Stadshusets nätverk i massupplaga, fika, dagens program klart i ”paddan”… och en nervös projektledare…

Dagen erbjöd projektskolorna en introduktion till projektet med genomgång av hur arbetet skall dokumenteras. Teori varvades med praktiska frågor. En viktig fråga är att dokumentera och dela erfarenheter skolorna emellan, det gör vi i vårt eget Sociala nätverk Telgepedagogernas ning. Där alla ska vara medlemmar i vår egna grupp ”Write to Read”. Alla bidrar med ögonblicksbilder från sitt eget arbete i klassrummet. I nätverket delar vi även tankar utifrån litteraturen vi har läst och kommer att läsa. Telgepedagogernas ning är till för våra lokala pedagoger, det är vår digitala arena där vi samtalar pedagogik,  metodik och annat som berör vårt arbete.

Erica Lövgren arbetar med oss i Södertälje i vårt projekt som stöd i processen, framför allt med den teoretiska delen. En del i projektet är att koppla det vi gör till Lgr11 och till kommentar materialen, framför allt i svenska och svenska som andra språk. Nya Språket Lyfter diskuterades och vi tänkte en del om nyttan och nöjet.

På vår Kick Off blev de en del praktiska frågor som: hur skapar jag ett konto till iPad, hur hämtar, köper och använder jag appar? Hur gör vi med de giftcards som ingår i projektet? och ett öppet samtal om projektappar och hur vi hanterar den frågan. Andra frågor som kom upp under vår första projektdag var: hur startar vi upp på skolorna?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s